Buitenlandse reizen 2022

Nieuws - Buitenlandse reizen 2022

De week vóór de herfstvakantie zal voor de examenleerlingen een onvergetelijke week worden. Na twee corona-jaren zonder lijkt het erop dat de reizen naar Berlijn en Parijs

dit jaar gelukkig weer georganiseerd kunnen worden.

Op maandag 17 oktober om 6.45 uur verzamelen de leerlingen, die naar Berlijn gaan. Iets meer dan 40 leerlingen en 5 docenten stappen in de bus, die hen aan het einde van de middag voor de deur van het Metropolis Hostel zal afleveren. Het hostel bevindt zich op loopafstand van het Joods Museum, Checkpoint Charlie en de Potsdamer Platz. Te voet en te fiets krijgen de leerlingen alle bezienswaardigheden van de Duitse hoofdstad te zien: de Gedächtniskirche, het Holocaustmonument, de Brandenburger Tor en het luxe warenhuis KaDeWe. Heel bijzonder is het bezoek aan het voormalige concentratiekamp Sachsenhausen. Na al deze enerverende indrukken zijn de bioscoop, de disco en de bowlingbaan een welkome ontspanning. Het gezelschap verwacht vrijdag 21 oktober rond 21.00 uur weer terug te zijn in Oegstgeest.

Nadat de bus naar Berlijn is uitgezwaaid, vertrekt die naar Parijs een kwartiertje later, met aan boord 54 leerlingen en 6 docenten. Direct na aankomst wordt een bezoek gebracht aan de Sacré Coeur, Place du Tertre en Le Moulin Rouge waarna rond 17.00 uur zal worden ingecheckt in het jeugdhotel Adveniat Paris. Vanuit deze zeer centraal gelegen accommodatie tussen de Champs-Elysées en de Seine maken de leerlingen kennis met de Franse cultuur. Na een bezoek aan diverse Parijse bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Arc de Triomphe en le Centre Pompidou en een rondleiding door het reusachtige stadion Stade de France wordt de week afgesloten in pretpark Disneyland Parijs. Na wilde ritten in de Star Wars Hyperspace Mountain en Big Thunder Mountain Railroad zal de buschauffeur de leerlingen rond middernacht weer veilig in Oegstgeest afleveren.

Gaat uw zoon/dochter naar Berlijn of Parijs? Voor beide reizen geldt: "géén paspoort of ID, dan kun je helaas niet mee!"